Enka Ede

"Er liep een kleine man met een aktetas onder zijn arm geklemd over een deftig stil plein, richting station. Noch de dominee, noch de dokter, noch de notaris uit 'Gelre's Lustoord' schonken hem een blik waardig. Maar die kleine, wat mank lopende man, zou van hun tuinstad een industriestad maken. Hij zou een nieuwe welvaart brengen aan een nieuw type mens. Hij zou een schakel worden naar een nieuwe tijd."

Max Dendermonde.

Op zondag 5 juni ben ik het terrein van Enka Ede opgeweest. Ik heb in deze showcase de beste foto's geplaatst, sommige platen geven misschien een betere indruk van het terrein, maar waren fotografisch gewoon minder.

Het is een supergaaf stukje Ede! Ongelofelijk veel hallen, huisjes, machines en ontelbare details. Ik heb me echt erg goed vermaakt tijdens mijn eerste "urban shoot". Af en toe was het wel een beetje link, met kapotte trappetjes en door gebroken glas klimmen, maar het was zeker de moeite waard.

Voor ik klaar was werd ik helaas van het terrein verwijderd, de beveiligingsman kwam opeens om de hoek zetten met zijn auto en dit keer was ik te laat met verstoppen. Best wel balen, maar hij had gelukkig geen zin om de politie erbij te halen. Ik ben gewoon heel open en aardig gebleven, liep er rond in nette kleren dus hij zag het door de vingers... Overzichtshots ontbreken want die wilde ik later nog maken, vooral van de beroemde poort die niet gesloopt gaat worden.